Budget – Budgettering

Resultatbudget

Budgettet er vigtigt for virksomheden. Man har årsrapporten, som viser det forgangne års ind- og udbetalinger og herefter selve resultatet. Budgettet er en gisning om hvordan man tror, og forventer, det vil gå i det kommende år.

Når man udarbejder et budget, kan man groft sagt inddele det i 2 områder. De faste udgifter, som man kender i dag, her lægger man som regel nogle procent oveni. De variable udgifter, her er det vigtigt, at forud se hvilke ting der måtte komme. Har man f.eks planer om investering i nye ting i det kommende år, skal det indregnes i budgettet. Vi kan hjælpe med at udarbejde budgettet, og ligeledes foretage budgetrevision hvis der er behov for dette.

Regnskab  Budget

Likviditetsbudget

Ønsker virksomheden, at få udarbejdet et likviditetsbudget, kan vi også klare dette. Likviditetsbudget viser, hvilke måneder, der meget likviditet og hvilke måneder, hvor der er mindre likviditet. Skal man bruge mange penge på et tidspunkt, vil det være klogt, at vælge de måneder hvor likviditeten er høj. På den måde sikrer man sig, at man ikke skal trække unødigt på en kassekredit, og herefter betale renteomkostninger.

 

Merindtjening eller omkostningsminimering.

Vi kan også hjælpe med, ideer til større indtjening på en række områder, samt ideer til, hvor man eventuelt kan reducere omkostningerne.